Monday, December 28, 2009

Berehat Sebentar

Salam semua kawan2 blogger yang sudi singgah ke blog saye nih,lama jgk saya xupdate blog,banyak sangat masalah yang datang sampai masa untuk diri sendiri pon xder,alhamdulillah semuanya dah setel dan slow2 saya akan update blog,buat masa nih xder mende yang nak ditunjukkan,hmmm...ok lah nanti kiter jumpa lg...semoga tahun 2010 membawa keceriaan dan kebahagian untuk kita semua...

Monday, December 14, 2009

Pillow

Salam semua,lama tak wat N3,penyakit M dah datang daaa...hmm...tak de mende nak cerita,hari minggu terajin plak dok menjahit pillow nih,mcm2 kaler cantum2 lagik...so ader yang berkenan ker???kalo minat sms mas yer...

Thursday, December 3, 2009

Polka Dot Hanging Pillow

Salam semua,terima kasih la pada kwn2 yg sudi singgah blog saya nih n bg semangat pd saya,ya saya xkan tension sebab saya suka buat kraftangan....heheheheh...hilang segala tension,tp saya jd semakin kuat mkn...huhuhuhu...badan pon...iskh...iskh...xtau nak ckp le...hmmm merepek plak petang2 nih,haa..hr ni saya nak tunjuk polka dot hanging pillow...hmmm nampak sweeet sangat kaler coklat nih..so layan.....

Tuesday, December 1, 2009

Toys

Heheheheh...cute xtoys sayer ni,semalam pi Pesta Penang terjumpa benda nih cute sangat handmade org Thailand..Jom Pi Pesta...

Kotak kunci Berpagar

Ni plak kotak kunci berpagar saya letak gambar bird house,biasa je xder idea..

Tin Coklat

Salam semua...lama rasanya xwat N3,bukan aper penyakit M datang pastu di kejutkan dengan berita yg mmg mengejutkan lah...huhuhuhuhu...saya di tukarkan tempat kerja...mmg terkejut giler dengan berita ni sebab mmg saya xpenah mohon untuk pertukaran,rupanya ada org lain bangsa dan kulit nih dh sakit ht pada saya dan lemparkan fitnah pd saya jd atas kuasa duit dan pengaruh yg yg dia ada jd saya ditukarkan...hmmm tak tau nak cakap cam ner lg dah,nak lawan lg kiter akan disalahkan...apabila kiter berani tegakkan keadilan kiter yang akan terkena..apa nak jd pon tak tau la...sedih sbb nama saya dah buruk walaupun saya xbersalah...saya telah di Fitnah...semoga Tuhan tunjukkan kebenarannya suatu hari nanti...ok lah..ni nak tunjuk skit decoupage kat tin coklat

Tuesday, November 24, 2009

kotak kunci

Salam semua...harini saya nak tunjukkan la kotak kunci br buat,skrg ni tengah rajin wat decoupage pakai kaler pink,nampak sweeeet la plak...heheheheh..xde tempat nak gantung tempat kunci ni jd parking kan die di atas meja yg br cat nih xde la meja tu nampak kosong je..so itu saje...tata titi tuuuu...

Monday, November 23, 2009

Buku

Wah...suke nye diriku ini...dah dapat buku yang saye beli ngan En.Zahir@Creativecottage ske sangat2...xsabo nak berdeco...hmmm tp kena cari masa jgk la...jom kiter berdeco...

My White Corner

salam semua...lamanya saya tak buat N3 kan...time kasih la kepada kwn2 yang sudi singgah ke blog saya ni,harap anda semua tak jemu ke rumah buruk saye nih...heheheh,hari nak wat N3 pasal perabot kaler putih,minggu lepas amik cuti 1 hr semata-mata nak cat perabot ni jd kaler putih...di sebabkan pakai cat minyak lambat kering pastu catnya nampak xkemas...mungkin org yang catnya xpandai...huhuhu...atas meja tu tak letak hiasan ape2 lg...xde idea...lgpon bl kite kemas si kecik tu lg bz ngemas....ok la setakat ini dl...byeeee...

Tuesday, November 17, 2009

Giveaway Beatiful Napkin


wah bestnyer dapat join...mas ske tisu...semoga kak Na sentiasa murah rezeki...
Syarat penyertaan:
1.Choose any (10) paten must be ten (10) different code, choose from the shop eg:
M001 ,M008 ….(this will be your gift)
1. M075
2.M251
3.M108
4.M181
5.M185
6.M258
7.M142
8.M237
9.M107
10.M056

2.Tulis satu entri berkenaan give away ini berserta link ( photo diatas mesti dimasukkan)
senarai kan di entry anda itu sepuluh (10) tisu tersebut.(Done)
3.Add Razna Creation blog link your blog(Done)

Monday, November 16, 2009

Monday, November 9, 2009

Shabby Hanger

RM8 - 1set

Welcome signage

32cmx27cm
RM23

Quilt placemat

70cmx50cm
RM22-1pc

Pumpkin Placemat

77cmx46cm
RM 22-1pc

Car Cushion Mat

50cmx135cm(1Pc)
50cmx50cm(2Pcs)
RM75-1set
kalo ader yang minat email @ sms saya k..

Friday, November 6, 2009

Pillow lagi

Salam jumaat pada semua kwn2 yang sudi jengah blog saye nih...lama rasanya tak update blog...bukannya malas...tp tak de mende yang nak di tunjukkan...hmmm...semenjak 2 menjak ni terajin plak wat pillow...ni la hasilnya...biasa ja...xdak idea nak wat cam ner...ni pon balik rehat tadi dok cantum2 kain maka jadilah mende nih...so layazzzz.....
Depan
Belakang

Friday, October 30, 2009

Decoupage penutup bekas plastik

salam jumaat pd semua kengkawan yang sudi menjengah ke blog saya ni...harini nak tunjuk skit hasil decoupage kat penutup bekas plastik...saya ni punya la teringin nak buat folk art tp xreti nak blajar xtau la plak kat mn jd buat la decoupage dl..xde idea nak letak gambar apa ats 2 jd letak jela gambo bunga ni,pd kwn2 yang tau kelas folk art di sebelah kl sila bgtau saya ek...harap kwn2 sudi membantu saye...minat nyer pasal saya pergi jgk walau pun jauh...hehehe..

Wednesday, October 28, 2009

macam-macam ada...

salam semua...n3 harini nak citer pasal brg2 yang sempat saye buat,ni pon curi2 masa ja...antara benda yang sempat saya wat bantal tecik,pengelek ni..dan doily ni...hmmm doily ni mak saye yang buat...nak mengait sendiri ntah jd ntah tidak...hehehehe...xberseni sungguh...

Monday, October 19, 2009

Weekend Project

Hari ni terajin plak wat N3...td tengahr balik umah jap sempat snap gambar...hehe..ni lah project minggu lepas bermula hr jumaat sampai la ahad...layan gambar...
tin yang sama saiz tu yang br buat,dalam setengah jam je bole siap sbb keringkan pakai hair dryer,kalo tunggu matahari alamtnye xkering le pasal kat penang ni dok hujan jer...tu pon xsapu varnis lg..huhu...bl nak rajin plak entah le...
ni plak bantal tecik ku sempat buat 2 je...setengah jam siap xde eksesori lain sbb mls nyer pasal nanti rajin tambah lg...jgn jd bantal bucuk asyraaf danial udah le..lepas jemu wat decoupage pi kat mesin jahit menjahit plak..mcm tu la saya ni...kn slalu bertukar-tukar kalo dok tekun wat 1 benda je alamatnye tetido la kat situ...hehe..buruk nyer perangei...iskh...iskh..

rumahku syurgaku

salam semua..harini saya nak wat n3 pasal umah skit...ni lah rupanya rumah baru saya...bkn umah sendirik pon umah sewa je..ni lah tempat kami sekeluarga berteduh...so inilah gambarnya ruang yang xseberapa...masih mencari ilham nak tingkatkan kekemasan dan kecantikannya...huhuhuhu...dalam 2 3 hari lepas banyak jgk le project yang dapat saya buat,project jahitan & project decoupage semuanya xsempat nak amik gambar lg...nanti dah amik saya wat sesi tayangan k...byeee....

Tuesday, October 13, 2009

kotak polistrin

salam semua...selamat pg...sht ker???lm xupdate blog...terima kasih pd kengkwn yang sudi menjengah ke blog saya yang tak seberapa ni...heheheheh..semalam kawan sepejabat saya bg kotak polistrin ni bulat je cute jgk kalo make up kan skit...jd lepas balik keje siap je masak terus buat decoupage kat kotak ni...nasib baik si kecik ayah dia bawak p mancing jd keje berjalan dengan lancarnya...so setakat ni jelah jadi layan gambor..layanzzzz...ta ta..

Tuesday, October 6, 2009

Decoupage Kotak

salam semua..hrni terajin skit wat N3...mlm semalam dok belek2 kotak ni terpikir la nak wat decoupage...ni la projek pertama pas pindah...harap2 pasni rajin le wat decoupage kn bg ader ms jgk nak wat benda ni..jd ini la decoupage yang xseberapa pada kotak cawan hantaran..layanzzzzz...

Monday, October 5, 2009

Dah pindah...

Alhamdulillah dah selamat pindah umah pada 24/9/09 lepas...ader la barang br skit dalam umah nih...tu la WC saye yang pertama...huhuhuhu...org lain dah belambak dah..jakun jer saye nih...ni lah antara 1 sudut dalam umah br saye...yang lain xsanggup nak tayang pasal nak tengok pon xlalu...rimau pon bole sesat dalam tu...skrg dalam tempoh ngemas lg..jd layan le gambo yang xseberapa nih...

Monday, September 28, 2009

Selamat Hari Raya

salam semua...Selamat Hari Raya Aidilfitri maaf Zahir & Batin...lamanya xwat n3...hrni br masuk keje,bz ngemas rumah udah mcm tongkang pecah...huhuhuhuh...bl pindah mcmni lah keadaan nya...tahun ni beraya di kelate,ni la gambo yang dapat di snap di pg raya..pastu xleh dah nak bergambar sebab si kecik n si ibunya banyak keje...

Monday, September 14, 2009

Kad Raya

Salam semua kawan2...sempena hari baik bulan baik ni...saya memohon ampun dan maaf andai kata ada salah dan silap...semoga persahabatan kita kekal ke akhir hayat...Insyaallah.......Selamat Hari Raye Maaf Zahir & Batin..Jom balik kampung.....pada kengkawan yang nak balik kampung tu hati-hati di jalan raya k...salam sayang untuk semua... Terima Kasih pada kawan2 yang bg kak raye pada saya...
Dari Kak Welly

Dari kak Amy


Dari Kak GeeDari Kak Na(Raznacreation)Dari Kak Yon Dari Kak Inna